Pozivamo Vas da prisustvijete prezentaciji „IT sektor u Crnoj Gori – aktuelno stanje i razvojne pretpostavke“ koje će se održati 30. septembra 2014. godine u okviru INFOFESTA-a u Plavom salonu Hotela Maestral, u terminu 11:30-12:00 sati. Sažet pregled stanja u ovoj oblasti izložiće članovi Odbora ICT Privredne Komore Crne Gore, Aleksandar Prelević i Vladan Tabaš. Moderator je g-din Aleksandar Radulović.

Odbor ICT Privredne komore Crne Gore učestvovaće na INFOFEST-u 2014 u okviru sprovođenja NEXT IPA Adriatic projekta finansiranog iz EU fondova. Odluka da Odbor ICT PKCG ima svoj izložbeni pult INFOFEST-u 2014, jedan je od prvih koraka u nastojanju da se objedini nastup crnogorskih ICT kompanija i preokrene trend opadajuće konkurentnosti IT preduzeća na usitnjenom domaćem tržištu.

Smatramo da je Odbor ICT PKCG validna adresa za ujednačavanje različitih inicijativa i prijedloga kako bismo došli do realnih pomaka u poslovanju cijelog ICT sektora. Potreba za integrisanjem potencijala crnogorskih IT kompanija da bi smo ostvarili značajnija ulaganja u ovaj sektor, motivisala je PKCG da nastup na INFOFEST-u organizuje u saradnji sa prvim crnogorskim IT Klasterom.

Nastup na INFOFEST-u se realizuje u okviru NEXT IPA Adriatic Projekta jer smatramo da su EU fondovi logična, a zbog oskudice i visoke cijene slobodnog kapitala često i jedina orjentacija za ICT preduzeća koja svoju poziciju na tržištu vezuju za usvajanje novih tehnologija, poslovnih inovacija i brže izlaženje u susret zahtjevima kupaca. Svjesni smo da je do sredstava iz EU fondova mnogo teže dolaziti kroz pojedinačne inicijative, te će Odbor ICT PKCG intenzivnije raditi na formulisanju zajedničkih prijedloga, klasterizaciji , regionalnoj saradnji, zajedničkom apliciranju za sredstva iz EU fondova.

Pozivamo Vas da svojim prisustvom na događaju koji u okviru INFOFESTA-a organizuje Odbor ICT Privredne komore date svoj doprinos radu na korišćenju komparativnih prednosti koje tržište Jugoistočne Evrope ima u pogledu širenja IT poslovnih operacija. Nadamo se da kao član Odbora ICT PKCG prepoznajete učešće Odbora na INFOFEST-u i kao priliku za afirmaciju Vašeg preduzeća, B2B susrete, testiranje svojih inovativnih kapaciteta i spremnosti da se uključite u sprovođenje EU projekata.